Verzekeringen, is er op te besparen?

verzekeringen

 

 

Zeg, hoeveel weet u van uw onderneming?

 

Hebt u een actueel inzicht in uw cijfers?

 

Of een stapje verder,

wat hebt u verzekerd en betaalt u daar niet teveel voor?

 

 

 

 

Op verzekeringen valt veel te besparen.

Verzekeraars zijn nog steeds bezig om met elkaar te concurreren. Daar kunt u uw voordeel mee doen. Met het stappenplan hieronder kunt u besparingen bepalen en realiseren.

  • Inventariseer

Maak een lijstje met de verzekeringen die u hebt en welke premie u hiervoor betaalt per jaar. Voorbeelden van verzekeringen zijn: aansprakelijkheid (WA/AVB), voorraadverzekering, brand, opstal, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, autoverzekeringen.

 

Maak de lijst compleet door deze aan te vullen met het jaartal wanneer de polis voor het laatst is onderzocht. Schrijf ook achter elke verzekering welke schade (risico) de verzekering betreft. Noteer ook risico’s die u niet hebt verzekerd.

 

De lijst ziet er dan als volgt uit:

 

Verzekering Premie p/j Poliscontrole Schade Verzekeren ja/nee Premie nieuw Besparingsoptie
WA € 800 2012 Aansprakelijkheid Ja
Auto € 450 2014 Ongeluk, diefstal, ruitschade Beperkt
Ziekteverzuim Nee, vanaf 2017
  • Onderzoek

Onderzoek uw verzekeringen door de laatste drie kolommen in te vullen.Klopt de polis bij wat u nu doet?Weet u verzekeringsadviseur wel dat u tegenwoordig ook nieuwe activiteiten hebt?Via vergelijkingssites kunt u op internet premies opvragen. Hoe beter u alles in beeld hebt hoe beter. Hebt u een verzekeringsadviseur dan kunt u hem uiteraard ook hierbij betrekken.Vul ook de gewenste besparingsoptie in. Dat kan zijn € 100 minder premie, maar soms ook een tegenprestatie. Wat dacht u van € 10 korting op de premie per maand van uw ziekteverzuimverzekering zodat u voor dat bedrag fruit voor uw medewerkers kunt kopen?Of een jaarlijkse gezondheidscheck, een stappenteller, een stop-met-rokencursus, brandmelders? Laat u niet beperken door wat verzekeraars in het verleden deden maar kijk vooruit!

  • Bespaar

Voor de aanpassingen door en realiseer zo de besparing. Behalve het voordeel in keiharde euro’s hebt u zo ook het comfort dat u verzekert wat u wilt, niet meer en niet minder.

  • Bespaar nog een keer

Sla de link van deze blog op en zet in uw agenda dat u volgend jaar deze blog weer leest en stap 1 t/m 3 herhaalt. Inclusief de besparing van dit jaar. En inderdaad, daarna stap 4, zet het in uw agenda…


Reacties zijn gesloten.