Tijdelijke verlaging BTW op arbeid naar 6% gaat stoppen

BTW aanpassing

Om de bouw- en onderhoudsbranche te stimuleren is sinds 1 maart 2013 op arbeid 6% BTW van toepassing.

 

Deze tijdelijke BTW maatregel stopt per 1 juli 2015.

 

Waar moet u op letten bij toepassing van de regeling en in de overgangsperiode waar het BTW tarief weer teruggaat naar 21%?

Door de tijdelijke regeling kan over arbeid 6% BTW worden berekend in plaats van 21%. Over materialen moet wel 21% worden berekend. Op arbeid heeft een particulier nu een voordeel van 15% zonder dat het u in uw inkomsten raakt. Nu de regeling afloopt, is het belangrijk om goed op te letten.

Om nog 6% BTW over arbeid te mogen rekenen moet het werk uiterlijk op 30 juni 2015 zijn opgeleverd. Is de oplevering na 30 juni dan is over de totale arbeid 21% BTW verschuldigd. Bij grote klussen kan het lonen om deelopdrachten af te spreken en deze apart op te leveren. Zo kan nog maximaal gebruik gemaakt worden van het lage tarief.

Een particulier moet een prijs inclusief BTW worden aangeboden. Voorkom het risico dat u het hogere BTW tarief niet kunt doorberekenen bij vaste prijzen door in uw offerte de afloop van de regeling per 30 juni 2015 te vermelden en eventueel 2 prijzen af te geven, 1 met 6% op arbeid en 1 met 21% op arbeid.

Schilderwerk valt blijvend onder het 6% BTW -tarief.

Mogelijk moet u uw klant adviseren om eerst het verbouwen voor 30 juni te laten uitvoeren en daarna pas het schilderen/behangen te laten verrichten.

De afloop van deze regeling zal waarschijnlijk een grote toename van werk in juni opleveren. Met bovenstaande tips kunt u samen met uw klant het meeste voordeel hieruit halen.


Reacties zijn gesloten.