Pinnen op je mobiel, iets voor jou?

mobiel pinnen

 

Er is een nieuwe ontwikkeling in de wereld van het pinnen.

Pinnen op je mobiel.

Samen met een kaartlezer wordt een telefoon een pinautomaat. Hierdoor wordt pinnen bereikbaarder voor kleine ondernemers in het MKB.

 

 

Bij mobiel pinnen wordt je telefoon de pinterminal.

Via een app wordt verbinding gemaakt met een kaartlezer en kan de klant pinnen. Een dure pinterminal is niet meer nodig. Net als bij een gewone pinautomaat is er natuurlijk wel een (data)abonnement nodig. In tegenstelling tot betalen via mobiel bankieren ben je bij pinnen wel zeker van ontvangst van je geld.

Veel ondernemers staan regelmatig stil bij de afweging tussen contant afrekenen of een pinautomaat. Ze horen van een overval bij een collega of hun boekhouder begint erover.

De belangrijkste argumenten in de discussie zijn de inschatting van het risico op een overval, de hoeveelheid contant geld die omgaat en de kosten van een pinautomaat. De persoonlijke impact van een overval wordt dan vaak nog niet eens als eerste genoemd.

Doordat nu de telefoon gebruikt wordt als terminal vallen de kosten van de aanschaf van een terminal weg. De kosten die resteren blijven dan nog de kosten van het (data)abonnement.

Hebt u een beperkt aantal transacties? Hebt u voornamelijk contante betalingen? Dan is het goed om deze ontwikkeling serieus te volgen. Pinnen op je mobiel kan momenteel al bij de Rabobank (SmartPin). De verwachting is dat andere banken snel volgen.


Reacties zijn gesloten.